Artikler

Nu blev det let at finde rav

Bright Power ravlygter

Når jeg kommer hjem fra job, så får jeg typisk energi af, at familien er samlet om en aktivitet, som engagerer os alle sammen. Her forleden havde jeg Bright Power ravlygter med hjem til alle i familien. Ravjagt  stimulerer både den indre detektiv og det indre naturmenneske. Ravlygter en designet på en sådan måde, at de kaster et ultravioletlys, som får rav til at lyse op i en gul farve, så du ikke er i tvivl, om det er rav, der ligger imellem de forskellige typer strandsten ved kysten. Du kan se flere rav-relaterede produkter hos ravfund.dk. Det er faktisk et ret kønt syn, når lyskeglen oplyser de våde sten i mørket. Man bliver ligesom bevidst om, hvor mange skatte som naturen gemmer på – lige der foran ens fødder.

Vi fyldte lommerne – Lygter til rav
Bortset fra en enkelt våd sok, så fik vi faktisk fyld lommerne med rav. Min ældste pige har besluttet sig for at kreere en rav-halskæde, som vi skal have hængende på væggen i stuen. Hun er allerede begyndt at læse på teknikker med nål og tråd. Lygter til rav er en rigtig god familie-aktivitet – også selvom du måske ikke er inkarneret rev-entusiast i hverdagen. Det handler nemlig mere om at blive overrasket. Lygter til rav taler til min indre skattejæger-mentalitet. Det er altid med spændthed, at vi prøver vores lygter til rav af på en ny lokation. Måske gemmer der sig rav, der er formet eller bearbejdet af tidligere folkefærd – hvem ved?

Jeg har dog aldrig glemt den dag og lige der blev min interesse for rav faktisk vagt. Jeg travede rundt i vandkanten for at finde rav og fandt da også små stykker i ny og næ, men aldrig en klump på størrelse med min storebrors. Som tiden er gået, har jeg glemt eller måske snare undertrykt min interesse for jagten på rav. Hverdagen har trængt sig på og i daglig dagens trummerum har der ikke været tid til ravjagt. Men så kom Covid 19 til Danmark og jeg fik pludselig en masse tid forærende. Dog ikke så meget, at jeg kunne tage til vestehavet, men det gør heller ikke noget. Jeg bor på Fyn og Fyn er omgivet af en masse vand. Det er dejligt at gå en tur langs vandet og kigge efter rav – ja nærmest meditativt. Siden min barndom er der sket meget indenfor ravjagt. Der er f. eks dannet deciderede klubber for folk med interesse indenfor rav og der er kommet nye opfindelser, der gør det lettere, at få øje på rav. En af de mest geniale opfindelser er ravlygterne som er UV-lygter, der gør det muligt at finde rav i mørket, fordi det særlige lys får ravet til at lyse op. De fleste ravlygter er også vandtætte, og nogle kan du endvidere dykke med. 

Få motion ved havet

Her kommer et stille opråb – Kom nu op af sofaerne folkens! Kom ud og mærk naturen og stå ansigt til ansigt med den på tæt hold. Der er så meget sanselighed og fællesskab i at finde rav sammen. Der er både fortid, nutid og fremtid i aktiviteten, og det siger noget om vores færden her i verden. Rav er trods alt flere tusinde år gammel, og det sætter tanker og snakke i gang, som er sunde at have. Lygter til rav er en aktivitet, som både har dybde og nysgerrighed iboende i sig. Prøv det af!