Artikler

Er det rigtigt at nogle mennesker kan tåle at drikke mere alkohol end andre?

Er det rigtigt at nogle mennesker kan tåle at drikke mere alkohol end andre?

Der er en masse debat om, hvor meget alkohol folk kan tåle. Nogle mennesker siger, at der ikke er nogen forskel mellem individer, når det kommer til, hvor meget de kan drikke, før de mærker virkningerne. Andre mener, at nogle mennesker er i stand til at drikke mere end andre ikke kun før end at de blive påvirket, men at de også kan drikke mere alkohol uden at opleve nogen negative konsekvenser.

 

Så hvad er sandheden?

Så hvad er sandheden, er der nogle der kan drikke mere end andre uden at opleve de samme konsekvenser?

Det er svært at sige med sikkerhed, om nogle mennesker kan drikke mere alkohol end andre. Der er dog noget, der tyder på, at det kan være tilfældet. En undersøgelse viste, at personer, der har en højere tolerance over for alkohol, har tendens til at have visse genetiske markører. Det betyder, at deres kroppe måske er bedre rustet til at håndtere virkningerne af alkohol på en anden måde.

 

Alle kan opleve negative konsekvenser

Selv om en person har en høj tolerance over for alkohol, bør vedkommende naturligvis stadig være forsigtig med, hvor meget han/hun drikker. Hvis man drikker for meget alkohol, kan det stadig have negative konsekvenser, uanset hvor tolerant man er. Det er derfor vigtigt altid at drikke ansvarligt og med måde, uanset hvor tolerant man er.

 

Tegn på alkoholmisbrug og alkoholafhængighed

Høj alkoholtolerance kan være et tegn på udvikling af alkoholmisbrug eller alkoholafhængighed.

Hvis du oplever meget høj tolerance over for alkohol, så betyder det ikke nødvendig at det er fordi dine gener tillader det. I de fleste tilfælde vil der måske snare være fordi du igennem en længere periode har opbygget en tolerance. Hvis det er tilfældet, er der grund til at passe meget på og måske kontakte en alkoholbehandler for at få en udredning og test.

Du kan læse mere om funktionspromille på denne hjemmeside.